19 May 2010

Ma...macamana nak senyum?


Semalam, lepas ambil syami dari school dia tanya 1 soalan. Ma, macamana nak senyum? 

Syahmi ni tak berapa suka senyum masa amek gambar. gambar2 kami gi holiday 2mgu lepas pun tak berjaya suruh dia ubah attitude itew. Cuba tgk



selidik punya selidik rupanya hari ini dia ada sesi bergambar untuk konvo. wah gitu, budak2 pun ada konvo kan.kita dulu kecik2 tak merasa nyer der...

So praktice le dari malam semalam teknik2 senyuman yang menawan sebab syahmi tak ader gigi depan. Pandai pulak dia malu tapi suh jumpa dr. gigi taknak. bila tanya cita2 nk jadi aper, kata nk jadi dr. gigi, nanti boleh buat gigi palsu mama. Cheh relevan ke jawapan si kecik nih...gigi dia pun dh ke laut tuh..4 btg hitam..haha kan dh bebel..amekkkkk!!

Selepas beberapa kali sesi latihan, akhirnya berjaya syahmi melakukan senyuman 'adek manissss' tanpa perlu memperlihatkan gignya itew. so, pagi tadi dalam kereta siap demo lagi..."ma, senyum macam ni ye"

Tunggu je la gambar konvo syahmi nanti. macammana ropanyer...




9 comments:

Don & Nor said...

awat x amik gambo ms sesi latihan senyum tuuu..
x sabo i nak menengoknyee...ekekek

Rafidah Shamsuddin said...

x bley...xbley...kena tgu teacher dia submit gambar konvo terus...baru surprise

Yati said...

konvo pre-school ye?

Rafidah Shamsuddin said...

ye...tadika 5 thn pon ader konvo...thn depan ada lagi kot :p

Yati said...

Eh, mana gambar konvo nya? Ni mesti adik manis sibuk kerja. :)
Btw, cantik pemandangan dalam cable car tu. Kat Langkawi ye?

Rafidah Shamsuddin said...

haha...cikgu dia blom bagi lagi

yup..tu kt langkawi...ketaq kaki tuhan saje yg tahu :)

mekchu said...

mcm akak ngan adik laaa

mekchu said...

ehh.. cop!! ini pakej yg ko amek masa kat MATTA Fair hari tu ke?

Rafidah Shamsuddin said...

ha'ah...pakej matta fair