29 September 2010

Jiwa kacau..!!

Jiwa kacau ke cikjah? ....ha'ah memang pun..... :p

Yang pertama
Gusi bengkak. Gigi bongsu yang telah lama tumbuh separuh itu telah menyebabkan gusi disekelilingnye bengkak, 2 hari dah ni. maybe ada infection. Tadi nak ambil ubat, klinik pula tak beroperasi. Ada masalah logistik.adeh!!. Sakit oo...nak telan air liur pun payah.!!

Huwaaaa...nak makan nih...tapi gigi saket! 


Sedap! sedap! tapi mak takde selera la dek non!
 

Yang kedua :  
Ni ha...tak lama lagi nak torbang jauh nun...kena ready checklist...berapa helai baju..barang2 peribadi., makanan2 kering, duit blanjer, ready mental..uish byk la. Tu belum ambil kira checklist kat sini. A lot of tq to my laling, sudi bantu jaga anak-anak sepeninggalan omaknyer ke sinun. tapi kena juga listdown barang2  yang kena beli utk buat stok,, kena ingatkan waktu bayor yuran anak, bila masa gi skolah pakai uniform, bila masa pakai baju sukan, bila masa pkai bju melayu, hush byk pesanan untuk my mr mama. nanti i listkan ye yang..chekidout!! Takpe..takpe jangan gundah gulana. Isteri mu ini akan cuba simplify (bukan simplicity yeaa...) suma keje2..mana2 yang leh buat, i ready kan siap2..

Exhibit a.k.a evidence

Yang ketiga : 
Keje melambak kt opis ni..tapi jiwaku bukan disini. itu yang masalahnyer. Dah nak hujung tahun lagi banyak kerja. Sana sini nk kena capai target. Kena selesaiakan sebelum berangkat. Takkan nak bebankan suma kat anak buah.sikit2 udah ler...hee..OPSSS esok ada training excel untuk matron. tak study lagi.. trainer pun kena study gak..kita ni trainer amatur symp. Tapi kemalasan melanda...arrggghhhhh tidakkkkkkkkkk!!!

Jadi untuk meneutralkan perasaan negatif yang telah membiak dengan jayanya, mari dengar lagu ni. Chaaiyok chekpid..u can do it!!


8 comments:

Don & Nor said...

sabo yer chekpid.
eh..bila u torobang..bila nak story kemana u nak torobang tuu...ker surprise smpi ler u balik sini smula....
xper2...bila2 pun blh story..nanti u makin jiwa kacau klu kena wat entry slalu. tgk mcm i..tah bila nak hapdet story terkini. huhu...

Chekpid said...

he..yg cakap tu pun bzs gak...dah bersawang rumah tu...bila nak hapdate?

nohafiza said...

nak g mana ni boss siap buat pasport bagai...nak ikut jugak

Chekpid said...

tgu ye...sure tau juga nanti :p

mekchu said...

nak gi mana tuuuuuuuuuuuu....... JAICA?? COTI??? nak jugak................

Yati said...

ko nak berangkat ke mana tu, epit? Jangka pendek, jangka masa panjang? selamat...!

nohafiza said...

tau dah dia nak g mana... syok nyerrr.

Chekpid said...

shhhhh.......nanti kita story mory okeh...selagi tak tiba masanya tokleh cerita byk2..takut tak jadi