04 October 2010

Muhammad Syafiq; yr3...Hapy birthday my dear





Hari ini genap umur syafiq 3 tahun. Cepat dah anak mama membesar. Dah boleh tidur dalam bilik sendiri dengan abang dia. Siap halau lagik kalau mama dia nak tumpang sekaki.." Mama tidurlah dengan abah, capik kan dah becar"  :)

Maunya tak seronok. Fenat tau mama cari idea macam mana nak ajar anak mama tidur sendiri, decorate bilik bagai...berhasil juga idea tu.





Tiba-tiba teringat masa berpantang dulu..huhuuuu, cepat masa berlalu. Alhamdulillah masih bernafas hingga hari ini, dapat mama tengok syafiq lagi....dapat mama dengar word ini dari sayfiq
                              
Terima kasih mama...cedap mama macak
capik cayang mama
capik kan anak mama
capik dah becar..umor capik 3 tah hun..........


Dear syafiq

Syafiq jangan nakal tau..
nakal sket2 takpe...
tapi dengar cakap..
syafiq kan anak mama
duit simpan tabung..
jangan asyik beli otomen jek
nanti kita nak naik aeroplan kan..kan




Budak laen bila bedung eloklah dok diam-diam, tapi budak kechik nih...haishhh!!

 
Transport pertama syafiq

Doa mama sentiasa mengiringimu, nak!! 
waa...tiba2 emo la pulop...sedey...sedey...

4 comments:

mekchu said...

apsal lain sgt muka dia masa kecik tuh? ada rupa syafiqah skit2.. kena bg tips cemana nak ajar anak tido bilik sndiri.. bleh la mama & papa sayang2 kan..
aku malas nak tya.. kalo bleh tak nak tya.. "bila nak tambah.." alamak... dah tertanya..

Chekpid said...

depa seronok..kt dinding2 bilik penuh star yang berlampu tu...dok bilik sendiri takpayah dengar mama dia jerit suh tido...main dalam gelap pun depa sanggup...tau2 tertido kefenatan

kalo anak sorang susah sket nak ajar ..kecuali kalo dia dah sekolah la kan..maybe dah intense to get privacy..so, mekchu sila tambah dulu sebelum praktikkan amalan tersebut

ANA FARHA said...

kejap je dah besau..
hepi besday syafiq.. jgn noti2 yek.. ;)

nohafiza said...

samalah birthday anak boss ni ngan my nephew... 3yrs old jugak