30 November 2010

Insiden tidak diingini telah berlaku



Sesuatu telah berlaku tengah hari tadi, waktu lunch break. Tiba-tiba bau hangit kat dalam bilik server...bilik tu sebelah bilik daku...cuaksss. Menambahkan suspen sebab lately ada prob. network. Network slow...server pulak tak boleh masuk..pagi tadi pun membebel-bebel, dok keep try hawait prob server nih..wa sudah la manyak kilijer. 

 ok, rilek...rilek...pk apa nak buat?

Tindakan pertama ; hebohkan kat yang lain..adoyai...yang lelaki pi kuar makan plak tu...yg tinggal cuma golongan feminin, jadilah dari takde. Feel takot bior secara berjemaah, tak gitu?

Tindakan kedua ; pi habaq kt bos. dan kemudiannya membiarkan bos masuk dulu ke bilik server. ahkak standy kt pintu je,  sungguh anak kecil (bak kata hanis)...standby nak lari menyelamatkan diri...muahahaa

Situasi dah semakin cemas, bau hangitnya udah bertambah kuat dong... check setiap satu server, manakah gerangannya yang berbau hangit itu. Dalam menghadapi kecemasan yang amet-amet tu, datang pula staff dari bilik sebelah.." SOrry puan, ....tettttttttttt....................


Nak tau apa jadik? 

bau hangit tu sebab ada orang panaskan makanan kt microwave then maybe terlebih set masa & tinggalkan gitu aje. Makanannya pun udeh rentung. Bau tu lalu ikut syiling kot, dan sangat-sangat menusuk kalbu hidung .

Mak aih..sabo je le..........memang buat wa suspen beb

kasi upload ini gambar...cool ya...


6 comments:

Anonymous said...

yee..saya ade di saat n ketika itu..siap kembangkan idung bau mane2 server yg nak meletopss..buleh??huhuhu..

Anonymous said...

owhh sy di sini adalah ainie yg cumell..ekekeke..

Chekpid said...

Buat aksi chumel dengan letak dua2 tangan kt pipi sambil memberikan senyuman yg manja...

ha yea...time tu tak chumel dah...rasa nak angkat kaki lari seribu je...ha2

nohafiza said...

lorh.
suspen jek.

mekchu said...

hahaha.. cemana lak ko bleh terkam bilik server lak? haha.. nmpk sgt tgh cemas network slow kan..

Yati said...

waa.. suspen jugak tadi. Sib baik takde apa-apa yek. Sape la yang pandai sangat guna microwave tu.
Percaya atau tidak, kerja terakhir aku dulu, terletak dalam bilik server. Sejuk tak ingat... hehhe...