19 November 2011

Rutin baru

Lamanya tak update blog ni. dah bersawang-sawang. Membizi dengan anak-anak. Bila ada masa lapang, merasa juga tengok tv atau tidur barang sejam dua. Update blog ni ibarat mengisi masa lapang...ibarat menulis diari. hati kena ngam dengan masa yang ada.

Pejam cilik dah 2bulan cuti panjang. Baby pun dah semakin aktif. Paling suka tengok baby tidur. Sangat mendamaikan.

Saje la nak kongsi cerita ngan korang. Si abang nombor 2 tu selalu usap perut ai & cakap.."baby...baby"..motippppp????

dari rasa kecik aty, baikler ku jadikan pembakar semangat untuk menguruskan lelemak dan sisa pepejal yang membuaks itu. walaupun memang selalu sangat semangat tu tak kemana pun noks...

waktu cuti2 begini la jugak masa yang sesuai untuk buat stok susu syabil. Sekarang ada la dalam 40 botol, start simpan sejak dia umur sebulan.

I have a big intention to feed him exclusively untill 6 month.
wah..dengan tiba-tiba bahasa jermanku keluar dengan lancar...**pingsan seplohkali**

Banyak khasiat susu badan ni. imunisasi baby memang kuat. Jarang sakit. Selalu kalau antar kat nurseri budak-budak kan mudah kena jangkit selsema kan, alhamdulillah budak-budak ni takde la selalu kena sampaikan kita pun dah lupa bila kali terakhir diorang demam atau selsema. Menyusu bagus juga untuk ibu. Senang kecutkan rahim & menghindarkan dari kanser, insyaAllah. 


Ini gambar masa raya haji. ..see, just me a princess in de house
wah..princess kahhh?

6 comments:

Nor_Emylin said...

seronoknya..happy family......:-)

mekchu said...

hahahaha.. setiap entry ko mmg dapat mengubat rindu lah pid..

baby..baby.. hahaha.. nak kena shapik ni tau.. heppp hepppp....

bunga di kalangan bebird... ehhh?

wildcutecat said...

die ingat ada baby lagi sorang kot dalam perut tu. huhuhu

CIK JATT said...

si abang tu bagi hint kat mama tu. hehe
happy breastfeeding k. buat stok banyak2

mrs puex said...

princess mama wif prince-prince..tp papa prince x nampak pon..hahaha...kecik ati nnti..hihih...

Yati said...

Epid,
nanti baby kecik tu besor esok, puas la ko nak mengejor. Sebab geng dengan abang dia. :D