27 October 2011

Sejuk perut


Anak sulung dah konvo
 
-
-
-
-
-
-

Anak ke-2 dah bekerja
  


sejuk perut maknya tengok anak-anak dah boleh berdikari,
patutla tak kempis-kempis perut ni ha..buat sit up pun tak mendatangkan hasil lagi..

TAPI
-
-
-
-
-


 Yang ini tak ada kompromi. Kena jaga elok-elok. Fokus kat dia kena lebeeeeyy.
Orang dulu-dulu kata, kalau baby menangis, jangan biar lama-lama. kena cepat-cepat pujuk dan bercakap dengan dia.

Selain dari elak kembung,  bila dah besar dia takkan menangis lama-lama, tak kirala kalau terjatuh ke..kemaruk mainan ke...sekejap je dia menangis. Senang dipujuk.Insyaallah insiden guling-guling rajnikan tidak berlaku di mana-mana pasaraya  yang anda lawati.




4 comments:

mekchu said...

shapik!! boleh belanja auntie makan eskrim..

a ahh betul, jgn biar anak nangis lama2.. bukti anak aku.. (maklum lah baru anak sorang, jd masa tu bleh spend lama2 ngan dia) najmi nangis tak lama.. tak sempat ngeekkk mama dia dh smpai :)

Yati said...

Alala.. dia nak nangis ke tu.. comel! :)

n o h a F i z a said...

ha baru ada close up muka baby syabil.
hi baby :-)

ANA FARHA said...

ala tomei.. tomei..

psst.. amik tag kat blog kita.. http://anafarha.blogspot.com/2011/11/di-tag-dan-mengetag.html