19 January 2012

Aduhai anak

Ini kisah seorang anak belum bujang


Lantaran baru masuk darjah satu
anak yang suci murni kudus mulus itu
telah disuruh cikgu menyiapkan latihan di atas kertas
'Subjek jawi' katanya
Tapi apakan daya, dah nama baru sekolah
belum bijak lagi menulis jawi...rumi ok la
itu pun sekejap huruf kecil sekejap huruf besar..hantamm!!!
dan hasil semakanku di suatu malam mendapati perkara berikut

Kenapa ntah gambar ni taknak rotate 
Sila sengetkan kepala anda untuk membaca

Diringkaskan disini bahawa....
disebabkan tulisan jawi ditulis dari kanan ke kiri
Maka ejaan 1 delima yang dijawikan akan menjadi sebegitu juga

Aduhai anak....
ampunkan makmu ini kerana takdapat menahan ketawa yang berpanjangan 
setiap kali teringat kertas itu

7 comments:

mrs puex said...

ampunkan auntie mu ini jugak sbb terjoin gelak ngn mama awak skali bile mama awak post gamba nih..

hahahahahaa....sumpah kelakar..:D

Kherun said...

hahahaahahaa.... mmg `think aoutside the box'

aTy _faRed~ said...

heheh..kire cerdik ar tu walaupon terbalik..tapi die masih ikut yng sepatutnyer..;)

Ibulala said...

Hi..salam perkenalan.

Yati said...

Masa mula tengok, aku rasa sedapnya nama kelas anak ko, Tahun 1 Amilea. Hehhe... nanti ok la tu, lama-lama. :)

fieda said...

mintak ampun juga sbb auntie fieda ni sakit perut dan kepala dok gelak..kepala sakit sbb gambat tak nk duk betul2..sama la plk nama anak kita syahmi..hehehe

saya dah share kt entry baru tu pasal link org yg jual Ipad for kid..

salzahari said...

pandai watt dia tulish gostan ;)