10 January 2012

Superbusy day

2 minggu superbusy. Sejak anak sekolah dan dalam waktu yang sama masuk kerja lepas cuti panjang, kerja hari-hari adalah sangat fenat. Ibarat hujan emas dinegeri orang, hujan peluh dibadan sendiri...vaaaaaa kehlas

Pagi nak pergi kerja siapkan sarapan sebab syahmi nak bawa bekal. standby susu fresh dari ladang sebotol untuk baby syabil, yg lain2 stok dari freezer. hantar baby, hantar beg & baju transit syahmi, hantar syafiq ke tadika baaaaru masuk office.

Tq en asben yang tolong hantar syahmi....jimat 5 gelen peluh.

Kat ofis banyak sangat kerja, nak buat perancangan, nak laksanakan perancangan, report itu, report ini....takpe, demi tugas. kerja, kerja, kerjaaaa

Balik offis berkejor ambil tiga2 anak. punggah baju anak dalam beg, ganti baju baru, gosok baju, kemas beg sekolah, standby beg depan pintu.

Tq en. asben tolong simpan siap2 suma maknenek beg dalam kereta malam tu jugak, jimat lagi 1/2 gelen peluh.

Malam cari juga masa check buku sekolah, basuh baju, tgk CSI kalau ada....ehhh :)

Tup2 bangun pagi semula ulang balik kerja di atass.....

fenat tak anda baca..eheeeee

Pstt...Kalau dah kembali jelita tanpa eyebag di mata, nanti baru leh upload pic...sudikah dikau menunggu??

3 comments:

Yati said...

Sibuknya ko Epid. Teringat time aku masih kerja dulu, pergi matahari belum keluor, balik matahari dah tenggelam. Pastu, malam ni basuh baju, malam esok, lipat baju. Ish... penat yek, sabor je la, demi keluarga tercinta. Chewah..

chekpid said...

anak baru darjah 1. hari2 uniform dia kena basuh. lagi belacan dari belacan..aku pun tak sanggup nengok. macam ni la kita kan. yang kerja di rumah pun sibuk juga. kerja tak pernah habis.utk family, ibu2 mcm kita kena kuat mental fizikal ha2

fieda said...

wah..dah boleh jadi supermak ni..