17 April 2012

Gundah gulana + suka = Macam-macam hal

Cerita budak-budak je la nak tempek dalam blog ni.

Lepas insiden baby kecik tu demam on off 3 minggu, selang 2 minggu lepas tu dia kena demam panas pulak. At the same time my abah pun tak sihat kat kampung tu. Kami adik beradik gilir2 amik nombor uruskan abah ke klinik dan beberapa hospital. Macam-macam hal siap bawa ke Shah Alam Medical centre, KPJ, PPUM segalaaaaa. Hari ini pun abah dah kena admit di Hospital Tanjong Karang. Kami tengah usaha untuk masukkan ke PPUM, senang nak pantau dan lebih selesa kemudahannya. Harap-harap dipermudahkan dan abah kembali sihat. My abah tu dulu bekas tentera, so dia sangat menjaga keperibadian dan ketrampilannya :p. Tengah sakit teruk berdarah bagai dia akan kata....abah OK. Itu je la statementnya. Sakit apa pun dia takkan tunjuk kat orang. Kita anak beranak faham sangat dah.

Berbalik cerita si kecik tu.Selepas 3 hari demam panas tak kebah-kebah walaupun masuk ubat vontot dan makan ubat ikut time, pergi la jugak ambil darah. Kesian baru 7 bulan sampaikan urat pun tak nampak sudahnya kena cucuk kat kaki. Huuuu syahdu tengaok anak menangis.

Sekarang dah sihat, ujian darah kali kedua-result ok. Kami memang kurang keluar malam sejak ada baby kecik. Tapi malam semalam kami redah je saja nak happy tanda baby dah sihat. Statement apekah??

Bukan ke mana pun, keluar pekena roti canai anak beranak disusuli dengan aktiviti paling budak-budak ni suka......................gunting rambut.


Berlumba-lumba siapa siap dulu

Bukan setakat abang besar abang kecik je, ni ha baby pun joint the club jugerk.

Dia sangat well behave. mak suka...mak suka!!

3 comments:

shaf said...

cute kan bila anak2 botak?

Chekpid said...

haah, comel jek

mamavogue said...

sekali budak botak cenyum larr..
tergoda ai!