01 August 2012

Jangan tiru habit dia


Baby Syabil ada satu habit sejak usia dia sebulan setengah ---> hisap jari

Ada sesetengah budak hisap ibu jari, tapi dia lebih suka hisap 2 jari (tamak :p)

Tak ajar, tapi it's comes naturally. Puas tarik tangan dia tapi bila ada masa lapang...hmm, memang jari tak lepas. Ini ada beberapa keping gambar dia beraksi dengan 2 jarinya itu

Semasa tidur.....



Keluar jalan-jalan


Dalam kereta


 Dalam rumah
 



Sampaaaaaaaaaaaai sekarang usia 10 bulan, still with the same habit. Memang kena lekakan dia dengan something baru la dia lepaskan jari tu. Tapi jenuh jugaklah kalau nak hadap baby kecik ni. Tak buat kerja pulak maknya nanti.


Last but not least

kosong...kosong...ohhhh (najwa latiff)

12 comments:

mamavogue said...

Geram nyer tengok budak nih!!
Gambo last tu yang tak bole tahan..
Aksi cumel la kunun dengan 2 jari tu?

n o h a F i z a said...

somelllllnya!

salzahari said...

comel gmbr last...hehhee...ok laa dia x yah nak 'brgayut' kot...

Kherun said...

Makin panjang tak 2 jari tu? (Ni solan serius ni - betul2 serius nak tahu)

Puteri Nurhayati said...

Bagi dia pacifier dia tak nak? Atau toy yang boleh di chew-chew itu. Hehhe... apa pun tetap comel la baby syabil. :)

Liza Razak said...

kecik2 dulu saya pun ada habit hisap jari ni..sampai umur 5 tahun..hehe

Chekpid said...

sis kherun : balik nanti kita check eh...panjang tak sure..tapi jari kecut tu yea :)

Chekpid said...

put : tak mau nya...dia main lanting2 je benda tu

Chekpid said...

liza : ada apa2 effect tak :)

Chekpid said...

ok dah check..jari sama panjang dengan belah kiri :)

Noor Diana Tumpang said...

Heheeh my doter pun sama, now dah 1yr plus still ada lagi habit tuh....salam perkenalan :-)

http://www.noordiana.com feel free to visit my blog

mrs puex said...

tu baru la baby syabil kennn???