12 November 2012

Hiphiphorey!!!


Bulan ini dua orang budak telah ku hantar ke kelas renang di Pusat Akuatik, Seksyen 13 Shah alam. Rasanya pakej murah kot sebab promo di sekolah abang masa hari terbuka tempoh hari. 8 kelas dengan duration 1hour++ , kos RM100. Ambil offer dari co. water sapien. If berminat nak masukkan anak-anak korang, boleh contact 012-2577926


Abang nampaknya tak perlu dibimbangkan. Dia agak fokus dengan arahan instructor. Sekali dia kecebur...memang melimpah 10liter air dari aras laut..hik2. Bagus bang...bina muscle okeh! You are my saviour, eceh!! Si adek paling kecik dalam kumpulan tu. Cikgu suh tahan napas...ditelannya air berkoyan-koyan. Senyum sipu maknya dari jauh. Memang saje taknak dok dekat-dekat. nanti budak-budak ni hilang fokus. Biar je dia dengan instructornya. Kena marah, kena bebel...korang hadapp la yea...nak dapat ilmu bukan senang.

Abangbil in da house

 Nama glamer sekarang. Bila panggil gitu, senyum sipu je dia. Now budak kecik ni dah setahun 2 bulan. Semakin tembun sejak keluar wad dulu. Makan berselera especially menu orang tua macam ikan bersambal...apekah???

 Jalan dah boleh menapak 4-5 langkah tanpa jatuh..tapi dia lagi suka merangkak sebab sangat experts especially nak lari dari maknya. Kalau dia tak suka sesuatu menu...ha, memang azab le ko nak ngejor. Kalau dia suka foods tu, baru melaju datang cari kita. Cabaran mak-mak. Tekak kita rasa dah cukup sedap,tapi anak takmoh makan. Kena la try & error. If try & kid suka, lega seperiuk...cubanya try dok error-error jugak dia takmoh makan..alahhhhaaaaaaai

New attractive adalah anak tangga yang minimum dia panjat almost 10 kali se percubaan. Ko bayangkan le..asal kita ke dapur dia ke tangga, kita ke tandas dia ke tangga, kita jemur baju dia ke tangga. Mau pitam layan budak kecik ni. Ada gak niat nak pasang pagar. Tapi macam best plak bila tengok dia happy and dalam masa yang sama, otot2 dia pun become strong cenggitu. So, niat pasar pagar we put aside. Makanya bergilir-gilirlah makpak dan abang-abang amek turn pantau budak kecik ni manjat sampai ke atas.
 
Ouwh..dan lagi satu...dua jari itew masih kekal disitu. Entah bila nak hilang habit daaaaaa

1 comment:

Mama Vogue said...

Wahh.! Bagus nyer dah ade aktiviti utk bebudak cuti sekolah ni..
Syabil, takpe awak tetap kiut di mata aunty :)