11 October 2010

Dilema...


ini budak syafiq

Umur dia baru masuk 3 tahun...
saya ada wish sebelum ini

Sekarang dia dapat akal baru
Hari-hari minta mainan
Kalau tak power rangers...dia minta ultraman

Ultraman bukan calang-calang ok...
dia hafal nama
...daina..kosmos..ultraman 7...ultraman z
ntah apa maknenek ultra semua dia ingat
siap nama budak tu pun dia tau...MUSASHI
ha...tengok...dengan saya2 pun boleh tau nih!
nasib juga power rangers dia belum hafal lagi

Selagi tak dapat
Hari-hari dia minta 
Ni dah kira hari ke-4
sape tahan ooo..

Bukan tak pernah beli
tapi bila dah beli...jemu main, dia sepak2 jek
tak pun campak entah ke mana


Kali ini dia ada word baekkkk punya
"Mama beli la kan....mama kan cantek!!!"
Adeh...budak ni 
Kalau korang...tahan tak dengar word itu?

Adus..apa nak buat? ada idea tak? 
Hari-hari mintak...rimas oooo
Nak beli ke tak? beli ke tak? beli ke tak?...........

4 comments:

nohafiza said...

beli lah boss baru senang hati nak ditinggalkan nanti

mekchu said...

hahahaha..
sape la yg ajar tu.. cair...... kelakar la capik ni tau..

kalo recycle blk otomen dia tu, agak2 dia pasan tak?

Yati said...

Haha.. dah masuk fasa tu ya...
Hafizan dulu pun camtu. Bukan nak ultraman yang murah, yang kat JJ, sebiji 45 hinggit tu. Kalau dilayan, boleh tambah gugur rambut bapak budak. Tapi dalam kes ko, beli je la, nanti nak tinggalkan budak-budak kan. Ultraman ada 7 brothers. Sila hafal rupa dia orang, supaya tak beli yg sama. Huk huk...

Chekpid said...

fiza : itu la de..tak beli karang sian plak, dh le nk terbang jauh ek...hmmm

mekchu : i tak ajar tau...hahaaa.. recycle takboleh..budak nih dah panjang akal

Yati : ooo...so bukan aku sorang jek ada masalah anak peminat ultraman tegar ek...hee mmg tak boleh hafal muka sekor2 ultraman tuh...tp budak2 ni boleh kenal. heran betul!