09 August 2011

Harga makanan kat Param mahal?


Assalamualaikum. Hi dear, sihat tak? Dah masuk 9 Ramadhan, sekejap je kan. Hari ini saje la nak menyurvey kuih muih kegemaran hakak-hakak sekalian bila tiba time puasa. Korang suka makan apa?

.Ehsan en. gugel. 
Ini lah kuih peberet ai. Kuih tepung pelita. 
My abah pun suka beli, especially bulan puasa. Hari biasa tak terliur sangat pun, padahal pasar malam melambak. Pelikkan. Sama macam murtabak. Masa ni lah ramai yang membeli. Maybe ngamho dengan tekak yang berubah emosi time puasa .

Biasa kuih ni dijual dengan harga 2 hengget 5 ketul. Last week beli di Seksyen 8 harga dah jadi 2 hengget setengah. Tensen je. Semua barang nak naik. Saiz sama, rasa kureng tapi harga naik. Menyentap emosi mak! Pagi tadi kat radio sinar pun ada mention tentang rungutan harga makanan kat Param yang naik compare last year. Tempat korang camne? ok?





8 comments:

mekchu said...

popia goreng sebatang 80sen ngko... terus mintak sebatang je...

chekpid said...

mahal eh. kalo aku pun aku beli sebatang je kot.ha2

J@mil lun said...

yup sume naik ... kuih yang biasa2 pun naik ...chekiq Blood kan haha

chekpid said...

i like ur statement...chekiq blood :p mmg pon

aTy _faRed~ said...

waaahhh.. 2 hengget setengah tu kire mahal sangat dah tu...kemain lagi peniaga sekarang...nak untung lebih jer...

n o h a F i z a said...

memana param pon sekarang mencekik. cu try pegi kat cili merah tu. lepas bayar jek sakit hati macam frust becinta.

chekpid said...

aty : ni tgh gigih d/load resepi kuih pelita.konon nk boikot param..ha2 semangat berkobar tak hengat. ntah buat ntah tidak.

fiza : mmg ngalahkan frust org bercinta! menikam ke kalbu

Aida78 said...

belajo le buat lak asyik beli jerk mcm x mahal cuba buat dapat banyak he3