29 February 2012

Buat sentap

Hari tu dia taknak pergi sekolah..
katanya...


"ada pembuli"


ok, fine, 
entah siapa la pulak permbuli tu
ke..terpengaruh video klip hafiz & wani


Esoknya dia taknak ke sekolah jugak
katanya....


"ada serangan nyamuk aedes"


hadoiii, mana pulak ko dapat statement tu dek

Sudahla pepagi membizi
terkejor-kejor nak drop by anak sana sini
sudahnya ku pontengkan je budak kecik tu :p

Tadi dia taknak pergi sekolah jugak
At the end, dia keluar statement macam ni


"Adek tak nak pergi sekolah...cikgu garang"
"Adek takpandai...cikgu pukul adek bila salah"


okey, yang ini tak boleh tangguh lagi
betuk ke tidak..kena jumpa jugak cikgu tadika dia

Pagi tadi pergi mengadap cikgu
slowtalk & bincang depan dia
biar dia dengar & puas hati
terkulat gak cikgu tu, tapi malas nak panjang ceritasss
kita guna reverse phsycology sket

at last, budak kecik senyum sipu2 selepas berjaya dipujuk
hadehh...ko kan dek...macam-macam!!

Bluweeekkkk


p/s..jadi mak ni kena sedia mendengar dan bertindak atas maklumat. Make sure sahih, jgn melenting tak tentu pasal :)
..

4 comments:

mamavogue said...

bahekk lah..
saye akn jd mak yg begitu..
tp hakim xtau ckp lg, cuma tiap2 pagi dia meraung bila sampai je dpn pintu umah pengasuh..
hehe manje benor!

mrs puex said...

agreed!!

mekchu said...

hahaha.. serangan nyamuk aedes tu rasanya dia tgk kat iklan tv lah.. bijak sungguh..

salzahari said...

yes agreed...

mesti ada sebab depa moody and cranky! dan sgt seronok kalau dpt membantu mereka adapt n tell them how to handle such situation..

my Aliah,ada 1-2 hari bln lps dia liat2 nak gi school...pastu korek punya korek dia kata ada kwn takmo kwn dgn dia (tahu laa bdk2 skrg pun pdai berpuak2). terus ckp kat dia, dlm kelas kan ramai lagi kwn..kwn dgn org lain nanti esok dah baik kwn le balik.

Alhamdulillah then she managed to handle....sonang hati mak aii...