02 March 2012

Yea...makan time

Baby Syabil lagi 10 hari nak 6 bulan

tapi sejak 2-3 minggu lepas setiap kali kita makan dia tunjuk muka kesian sambil mulut macam mengunyah something walhal air luir jek banyak menjejeh.

Pulak tu, kami find out gigi bawah dia dah tumbuh. Punya la awal..abang2 nya dulu paling koman pun 8-9 bulan kot.

So, seminggu ni kekonon nak try le masak bubur nasi. Bagi yg light aje. buat sikit dalam segenggam beras, campur dengan kurma then blend lagi kasi halusssssssssss. Tengok apa jadik




Memang tak menyempat. Lambat sket dia yang tolong suapkan diri sendiri...boleh gitu?


See....muka happy kekenyangan. Nampaknya weekend ni operasi menyediakan stok makanan utk baby syabil

Lagi seminggu nak cuti sekolah. Tak sabar pulak rasanya, mengalahkan budak yang sekolah. Nak pergi holiday. Lately stress kt tempat kerja. Kot2 la kan...balik holiday, kurang sket stress :)

3 comments:

mamavogue said...

nak pi mane holiday?
amboi mak budak nih yg terlebih eksaited..
kita pun suka cuti skola, jln x jem hehehe..

Yati said...

Amboi, seleranya tengok dia makan. Bagus la ni. :)

mekchu said...

nak cepat besor kan syabil.. ko pun yg lambat2 suap kenapa?