05 August 2010

Memori daun pisang

Tiba-tiba dalam hati ada taman astakona....aPeKaH..!!!

Ontahle...dalam jiwa hardrock cafe...sure ada terselit kat celah-celah tu jiwa bunga melati putih...*wink**
Sape tak ngaku angkat tangan!!

Nak cerita pasal kawan lama sebenarnyer...bila umur dah 3 series ni...kadang-kadang senyum sendiri tengok gambar-gambar lama...teringat macam-macam...

Setiap destinasi belajar saya ada bestfrenz...dari SRK Khir Johari, SEMKAS VI, MRSMJ sampai le belajar di UiTM.... uishh...rindu dengan mereka semua...

Kebetulan minggu ini berjaya menjejak kasihan dengan Zaliya thru fb...seronoknya tak tau nak kata...kalau dapat jumpa sure nangis-nangis dah (dengan harapan tv3 buat liputan). Since 1999 lost contact...zaman tu tak ada handphone ni der...mula-mula rajin la tulis surat..tp bila dah tak berapa nak rajin, terus tak contact dah..20 tahun tu..masing-masing dah pindah rumah..ermm lagi la ..

Zaliya my buddy masa sekolah rendah...pendek kata, berdiri sama rendah...duduk pun sama rendah juga...Ramai yang ambil kesempatan pada kami...kalau ada aktiviti sekolah tu, kami la kena berdiri paling depan..or jadi center masa main bola jaring...or if nak bergambar, di minta duduk di sebelah hujung kiri & kanan supaya nampak balance and picture look nice kononyer..See...betapa banyak kejadian yang kami dimanupulasi...Moga-moga niat kami nak berjumpa raya nanti dimakbulkan...Tak sabar la dear


Ini gambar team dikir barat sekolah...bangga mak, sampai peringkat kebangsaaan tu...
perform masa perasmian Hari Kanak-kanak Sedunaia 1990, miss that moment
Betapa setianya gadis itu, bukan tengok kamera, tengok buddy di hujung sana..wakakaa..!!


Another one of my buddy, Rafidah..makcik ni bestfren masa di ITM Jengka.. nama dah le sama..dan seperti siaran ulangan; pendek kata, berdiri sama rendah...duduk pun sama rendah juga...memang dah jodoh agaknya....Saiz sudah le sama, tapi dia extra sikitla part pinggul. terkenan ziana zain..(kalau dia baca ni sure bangga), idola dia si ZZ tu...cuma masa dia menghayati dan menyanyikan lagu ZZ, ermm tak sampai ati nak cakap...memang geli kepala lututlah...memang tak sama langsung hokay...

 CS10, batch 1997-1999, ITM Jengka

Last week kami berdiskusi masalah keibubapaan.....Ini serius...Sila baca dengan intonasi mingming si itik wonderpets. Takde lain dah..topik anak-anak la...Syahmi kan dah 5 tahun..Iqra', alhamdulillah, tapi bab membaca dia fail. Memang untung ada buddy kan...makcik pdah mencadangkan kepada makcik pdah yang lagi satu supaya membeli buku Bacalah Anakku.... syukur alhamdulillah, dalam 3 jam sahaja Syahmi boleh membaca hingga Jilid 3...Thanx to the editor & a lot of thanx to my buddy for this recommendation. Bagus buku ni. Highly recommended.!!

Kawan-kawan sekolah yang lain pun dirindui juga...agaknya rahmat bulan puasa...2 minggu kebelakangan ni ramai jumpa kawan sekolah..kawan sekolej...macam entry zaman kalsium tu.

Jumpa mimie, colleague ITM Jengka @ Seminar Dewan eja....

Aida, colleague UiTM S.Alam, jumpa di Seminar Dewan Eja juga


Ini la tema bulan Ogos 2010...bulan mengingati, menghargai & merindui kawan-kawan sekolah & kolej...so, selama sebulan lagu A shoulder To Cry On by Tommy Page akan berkumandang di blogku..uhhh...very touching. :)


3 comments:

Yati said...

wah, bestnya jumpa kawan lama. Kita je yg belum jumpa yek.. Hehhe...

mekchu said...

hehehe.. part duduk sama rendah, diri sama rendah tu aku dpt bayangkan..

seminar dewaneja?? apsal aku dah lama pakai, tp tak de seminar pon.. ni yg cancel nak tmbah lesen ni.. nnti wat topik kawan2 kerja pulak tau..

pid said...

Put : one day, insyaAllah...best jumpa kawan2 lama kan!...xcited bukan main lagi

Mekchu : Dewan eja promo produk baru. Hari tu pre-launch. Yang besar depa tunggu DBP. Maybe dia jemput by stage...anyway sila jeles...kitorang dh dijemput dulu...wakakaaaa...