07 December 2010

Hijrah...the journey begin & never end
"Hijrah itu pengorbanan
hijrah itu perjuangan 
hijrah itu persaudaraan
hijrah membentuk perpaduan..."

Gerenti ramai yang tau lagu ni. Rugi pada yang tak tau. Lagu ni beri banyak makna, tersurat & tersirat. Masa sekolah dulu, lirik lagu ni la ku elaborate untuk soalan essei.Banyak point tau! Terima kasih pada ustaz & ustazah sebab bagi markah tinggi :p

Untuk hijrah kali ini, cabarannya lagi besar. Sebab semalam officially my boss last day. Berpindah ke kementerian lain. Susah nak dapat bos macam beliau yang faham kerja aplikasi. Tak ramai....serious!!.

Apapun, wish my boss the best of luck. Apa yang baik dari beliau, mokcik ambil jadi pedoman. Biasala dalam kerja, ada yang banyak cakap, hasil takdok (tapi dipuji2?)...ada yang tak banyak cakap, kerja tiptop (tp tak dipandang?)..ada yang pandai cakap, pandai buat kerja (yang ni contoh terbaik).....macam2 ragam kan...!

Semoga hijrah kali ini merubah diri menjadi lebih baik...sebagai isteri, ibu & staff. Amiin........Mari lihat...kaki sape yang kembang
Gambar? memang tak ada kena mengena dengan entry. Tu aktiviti di pagi Maal Hijrah. Bangun pagi & jogging dengan anak-anak.


1 comment:

mekchu said...

semangat tau aku nyanyi kat sini.. selamat tahun baru hijrah pid.....