14 December 2010

Main dish for 3 days



Hari ini aktiviti bermoral tetap diteruskan seperti mengemas rumah, memasak dan memberi sokongan tidak berbelah bagi pada si kechik syafiq yang sudah mula termenung dan merengek-rengek akibat kegatalan  CP. Kesian dia, malam tadi pun tidur tak lena. gelisah dan mengesel-gesel tangan yang gatal di baju tidur mama.

Seronok juga sekali sekala bertukar fokus. Kalau biasanya waktu-waktu siang uruskan kerja-kerja pejabat tapi minggu ni banyak pikir pasal nak masak apa...nak masak apa....Semalam dah buat sup ayam. Hari ini sup ikan jenahak. Esok rasa macam nak buat nasi ayam pulak. Main dish dah pk untuk 3 hari terus, senang.

Hari ke 4? hmmm... kawan2 yang ada idea mari la kongsi dengan chekpid. *orang lain sakit tapi orang lain yang ngidam*




2 comments:

Yati said...

Epit,
sup fishball je, senang.
Aku tag ko ni, masuk giveaway dari KrafAina. Sila la jenguk blog aku kalau free ya, thank you.

Don & Nor said...

i x gheti nak bg idea...tp klu nak minta sket...i pandai...hihi.
jgn lupa mskkan utk i skali yeee...