08 April 2011

Mengidam...kah?



Minggu lepas kan...pergi la jalan-jalan kat JJ. Memang semput la bila tuan punya badan yang dah banyak lemak kat sekitar kaki ni di suruh berjalan-jalan kat dalam shopping mall tu.Tapi atas sebab-sebab tertentu ku gagahkan jua...*eceh

So, singgah la kat satu kedai kasut..dalam dok tunggu pakwe cari sandal dia, kita pun nak mene ry sepasang dua sandal kat situ..brand sc**ll you. ...kalau ikut citarasaku..design memang out..tapi bila pakai...perghh terbaek2...selesa sampai ke urat keting!

Tak puas hati nih...takkan la nak pergi opis pakai selipar jamban ...terus belek-belek lagi...cari yang agak-agak sesuai la..yang ala2 sandal gitu. Dah berkenan kan..baru la tengok rege

HUh...sadis...agak2la kan kalau nak beli dengan harga beratus. 3 malam punya pikir. Cuba bertindak rasional la kunun...aku ni ngidam ke? perlu ke?...ke gatal tangan nak beli? cer jawap sendiri...

Memang terbayang-bayang..tak tipu wok. Tanya opismate

Jadi malam tadi keputusan dah dibuat. Hinopsis adalah seperti berikut

Anda mengandung?

Ya...


Anda perlu sandal yang selesa?

Ya...tanpa kompromi


Anda perlu sc**ll atau anda perlu sandal?

erk.....hmm...aaaa...




Kalau begitu yang anda jawap... maka rumusannya adalah -->





"elo cik kak..beli ikut mampu. setakat sandal ko nak beli sampai 180 hengget...ater kata nak berbelanja secara berhemah...nak sahut seruan jihad berbelanja. Baik ko pk betul2...ko ngidam ke ko ngada2..."




....mode : sepi.....

-
-
-







Selepas bermuhasabah diri...malam tadi ke JJ lagi. Nekad dah ni...

-
-
-







Ini lah hasilnya. Lebih warna-warni...3 kali lebih murah...pakai pun best...ambik je la.

Dan sebagai meraikan kejayaan membuat keputusan...balik JJ bodek pakwe pekena roti canai anak beranaks...best!

3 comments:

n o h a F i z a said...

ngidam kasut yek...
next month ngidam pe pulak...
nice lah sandal tu.

Yati said...

kasut scholl memang tak leh lawan dari segi keselesaannya. Aku pun beli satu time keje dolu-dolu, sampai skrang pakai. Comel sandal ko beli tu, ceria. Dah berapa bulan epid? Selamat yek.

mekchu said...

hawkeye pun not bad la.. aku ada sepasang.. sandle kesayangan setakat ni.. kira setan ko x segigih mana la.. boleh ditepis2 lagi.. bagus. bagus..