17 June 2011

Teka teki teka tekuk



Rasa menggedik plak hari ini nak berpantun bagai....


Pokok Ros banyak duri
Ada sesiapa kesah?....yang penting wangi
Wahai tuan hamba yang bijak bistari
Cuba tafsirkan lukisan ini..ada berani?



Niat di hati nak buat contest. Tapi tak sampai hati bila memikiorkan tak mungkin ada yang menang. My confident equal to100 kuasa nano atau nak brutal lagi...kerat jari seploh kalau ada yang betul! Jadi atas rasa sympathy & empathy, contest tak jadik buat (kejam!)

Gambar di atas adalah hasil lukisan abangadek, syafiq. Stress kalau nak kaji..nak gali..nak selami maksud disebalik lukisan itu. Jadi jalan senang..kau tanya jek kat dia apa yang dia lukis.


Intro dia macam ni...(kena ekspresikan dengan wajah excited supaya dia berminat menjawap soalan dari peminat tegar pangkat makcik2)

Wah! cantiknya lukisan.......hebattttt, (pastikan ada slang mingming wonderpet ok)
Adek lukis apa?


Dan jawapannya diringkaskan seperti berikut :


A : Air terjun ............. ok masuk akal. kompom B tu ombak
B : Ombak.....hmmm kata dah

dan yang seterusnya memang tak boleh diteka lagi. Kena terima jawapan seadanya dari pelukis

C : Ikan kembung...maybe sebab fav fish dia kot
D : Ikan pari....
E : ku sangkakan rambutan, tapi kejadahnya dalam laut kan...so dia jawap E = sotong...again, tekaanku meleset
F : Aiskrim.
G : Orang jual aiskrim kat atas bukit

Gitula alkisahnya, giler dahsyat dia punya imaginasi...layan kan ajer!!




5 comments:

n o h a F i z a said...

hahaha... imaginasi tu penting. yang tak tahan tu ada air terjun ada ombak. omaigod!!! kreatif la.

mrs puex said...

shafiq!!

auntie totally lostt control tgk art awk..mmg deboomm!!
erkk..ats bukit ade org jual eskrem??

Anonymous said...

paling tak tahan orang jual aiskrim atas bukit..pitam!!! hahahaah

aslynna said...

baru aku tau kat air terjun ada makhluk baru iaitu sotong!

mekchu said...

hadoiii.. sakit perut aku gelak.. hahahaha.. rasa mcm nak cubit2 pipi si shapik ni taw..

yg paling tak boleh blah gmbr sotong tu.. aku pun ingatkan rambutan.. baca sebaris, scroll tgk gambar.. baca lagi, tgk gmbr lagi..

nasib baik tak de gmbr otromen makan eskrim kat atas bukit tu.. kalo wat contest, layan jugak weei...