04 October 2012

Makcik, ni berapa ringgit



Haha..kalau ada yang dok tanya gitu, memang ku lesing. Takde gaya makcik kan? takde gaya penjual kan?

Lama tak jalan-jalan. Membizi tak tentu hala. Tapi semalam off day bersama-sama si suami untuk membeli-belah barang rumah...oh still bukan jalan-jalan for easy going jugerk. Entah bila nak lalalitamplum jalan-jalan makan-makan hepi-hepi....i wish sooner or later it will happend, insyaAllah.

Memang journey sungguh semalam sebab program penuh

- Breakfast kat luar dgn hubby. Pun tak boleh lomantik2, budak kecik dok pungpang campak sudu garpu keliling meja - sabaaaaaaaaaaar

- Uruskan tadika baru syafiq. Next year dia 6 tahun & mula bosan dengan tadika lama. Dah dok situ since 4yrs old makanya melaburlah duit ke tadika baru yang harganya, amet-amet luarbiasa mengalahkan budak sekolah rendah - hadappp dan bertabahlah

- Settle down kad kredit. Mak dah takmoh pakai...huhu takoott. Dulu tu apply masa kerje kt tempat lama yang selalu outstation. Then ke bank lain juga bayar installment rumah. Hawaitlah bank tu selalu offline system. Buat susah orang je. karang lewat bayor di caj nye kita - ntahapehape

- Order kek budak Syafiq. Esok nak buat makang-makang kat tadika lama dia. Nasib goodies dah settle- amin

- Nyopping tirai dapur yang boleh gulung ke atas tu. Dan nyopping juga barang2 baby serta di akhiri ke ikea menyambung nyopping barang rumah jugak

see....takde satu pun beli untuk diri sendiri. Terima kasih poplook (tiba-tiba)

5 comments:

mamavogue said...

tak abeh lagi promosi polook kat sini..hahaha..!
ketat betul jadual membeli belah semalam..huhu. yang tukang baca pun berpeluh *lapdahi*

Chekpid said...

haha...jom sama-sama berpeluh klik hot stuff di poplook itew

salzahari said...

brg baby? hehhee...aduihh la..kesian jgk kalau dah mula bosan tu..hmhh.. hrp2 anakku tak bosan le..Aliah sama Syafiq laa rupanya~

Chekpid said...

sebaya la anak kita, kan.

nyopping barang baby sedia ada yea..bukan baby yg tgh loading...hahaa

Chekpid said...

sebaya la anak kita, kan.

nyopping barang baby sedia ada yea..bukan baby yg tgh loading...hahaa