01 December 2011

Kau kunci cintaku dalam tekakku


Tajuk entry memang tak menahan walaupun takde kena mengena pun. haha. 

Semenjak dah lulus buat kek coklat (recipe frm my sis), mula la asyik nak berkesperimen dengan kek. Gali-gali dalam google mencari resepi yg mudah. Maklum la tekak ni asyik nak makan. Duduk rumah bercuti panjang, ini ler masanya buat macam2. Dah masuk kerja nanti sure tak sempat, 4 sure.

Eceh...konon dah expert. Masa nak buat lapisan cheese tu, baca resepi sekali je. Dah siap blend suma tergerak baca balik buku tu. Ha kau, pitam!! Gelabah tenuk dibuatnya...orang suh letak 25ml air, wa letak 250ml. Terus cari idea macamana nak recover semula. Add on mcm2 ikut sukatimak. Heeeee...ngeri pikir.

Begini la endingnya selepas dipotong




Ikut rasa tekak ni, kira ok la. dicicah-cicah manja pulak dengan topping stroberi..perggghhh!!

3 comments:

mrs puex said...

hokeh!!..x kira selasa nnti bawak mai sekeping na..terliuq nih..sedap ke x, blakang kira naa..ade bran??hihihi...tetibe terasa cm juri kt masterchef plak dahh..

Yati said...

Terer la ko, Epid. Tersilap masuk pun boleh cover balik. Aku pun tak pass lagi buat kek ni. :)

chekpid said...

put...try & error. lama2 ok la :p