08 December 2011

Marathon hujung minggu

Hi readers,

Ada tak baca pasal ke Taiping tempoh hari? Ini ada sambungan sikit aktiviti marathon kami hari tu.

Actually kami bertolak ke Taiping sesudah subuh. Bukan subuh gajah macam perumpamaan orang lama tu. Ini betul-betul lepas subuh daa......Pukul 6.30 pagi dah gerak dari rumah. Sampai sana dalam 9.30 pagi dan bermulalah episod macam yang dah diceritakan sebelum ini <sini>

On the way back, kami singgah kat gerai tepi jalan jual doryan yeop! Sebelum masuk zoo dah panjang leher jeling gerai tu tapi control nepsu dulu. Harus utamakan tempat tujuan ke Taiping. Makan sebiji kongsi 4 beranak. Nakkkk jugak makan doryan perak, katanya. Siap bawa bekal lagi, hangkut dalam 5 biji. Sudahnya semerbak dalam kereta sampai rasa nak muntah ijo., padan!!

Tak cukup tu, singgah pula ke Cameron. Saje nak try masuk dari Exit Pulai. Biasanya kami masuk ikut Tapah. Nak tau le jugak jalan Pulai tu ok ke tak. 

Ikut jalan Pulai lebih luas dari jalan Tapah tapi kalau uol dari bawah eg KL/S.alam, lagi dekat lalu Tapah, cuma jalannya sempit sket dan lebih adventure fast & furious gitu. Singgah membasah tekak untuk makan benda ini


of course my fav, strawberry. 

Singgah juga beli sayur sikit. En asben sempat merembat pokok bunga 2 jenis. Dia memang suka bab2 tanam menanam ni..Nanti next en3 kita cerita pasal pokok eh.

Nak gerak balik dalam pukul 4, rupanya tak gerak-gerak haaaaaa. amekkaw. Jalan jem tak hengat, angkara pasar malam brinchang. berejam dok dalam kereta saja je. Walaupun kaki ini tak tekan pedal, boleh tahan lenguhnya meriba budak kecik 5kg plus plus itu. Pukul 7 baru keluar dari tanah rata. Sadissss

Last stop @ RnR Tapah. Recharge energy, mandi wangi-wangi berbedak bagai semuanya, then gerak balik ke S.alam. Sampai rumah pukul 1 pagi. Sekian, terima kasih :)

3 comments:

CIK JATT said...

sangat terliur tengok itu makanan. walapupun tak tau apakah itu yang penting ada stroberi:)

sal adyza said...

eh.. apakah namanye santapan mu itu. selalu gk naik cameron tp tk pernah plak jumpa. kt ceruk mana leh dpt tuh? nikmat je nmpk..

chekpid said...

yup, yg penting ada strawberry. x ingat dah apa nama ni, main tunjuk2 kt menu book je..

sal : kt kedai atas. atas lagi dr brinchang.lupa dah nama kedai tu. naik lalu pulai sure jumpa dulu